Wat is afasie
Afasie is een taalstoornis die ontstaat door een niet-aangeboren hersenletsel. Afasie is bij iedereen anders. Sommige mensen kunnen de taal wel begrijpen, maar hebben moeite om op woorden te komen of zinnen te maken. Anderen kunnen vrij goed spreken, maar vinden het moeilijk om de taal te begrijpen.
Wat kan het afasiecentrum voor u betekenen?
In het afasiecentrum leert u omgaan met de beperking in uw communicatie. Een team van logopedisten, afasietherapeuten en deskundige begeleiders ondersteunt u daarbij. We zien dat onze cliënten door de vele oefeningen en de contacten met andere mensen met afasie zelfvertrouwen opbouwen. Ze durven zich beter te uiten naar anderen. Hierdoor verloopt de communicatie vaak makkelijker en kunnen mensen beter deel blijven nemen aan het sociale leven.
Deelnemers zijn enthousiast
In onderstaande korte video vertellen de deelnemers hieronder zélf over hun ervaringen in het centrum. Dat zij dit kunnen en durven zegt veel over het succes van het centrum. Echt het bekijken waard!
Folder
Meer informatie
-
Contactgegevens
Het afasiecentrum van SVRZ en Gors heeft twee locaties:
• Activiteitencentrum Oosterschelde in Goes
Adres: Valckeslotlaan 26, 4461 SE Goes
Telefoonnummer: 06 – 83 07 15 35• Actio in SVRZ Ter Schorre in Terneuzen
Adres: Bachlaan 90, 4536 GD Terneuzen
Telefoonnummer: 088 – 887 3000Voor meer informatie kunt u bellen naar een van deze locaties. De medewerkers helpen u graag verder.
-
Indicatie en eigen bijdrage
Voor de dagbehandeling van ons afasiecentrum heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Deze zorg valt onder de Zorgverzekeringswet. Voor deelname aan de dagbehandeling van het afasiecentrum betaalt u vanaf 1 januari 2021 geen eigen bijdrage meer, maar wordt uw wettelijk risico aangesproken.
-
Vervoer
U kunt het vervoer naar het afasiecentrum zelf regelen. Ook kunt u gebruik maken van de regeling ‘zittend ziekenvervoer’ binnen de Zorgverzekeringswet. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage en u heeft toestemming nodig van uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Daar kunnen ze u vertellen wat u vergoed krijgt en hoe dit geregeld wordt.