Zelf doen wat u zelf nog kunt
We kijken niet alleen naar psychische of lichamelijke aspecten, maar we zien de mens als een geheel. Ons uitgangspunt is altijd: wat kunt u nog zelf? We stimuleren u om deze vaardigheden te onderhouden en achteruitgang te voorkomen.
Specialistische zorg
U heeft bij ons een persoonlijk begeleider die de eerste contactpersoon is voor de familie. Het multidisciplinair zorgteam bestaat uit zorgmedewerkers, een psycholoog, een maatschappelijk werker en een arts. En is begeleiding nodig van een fysiotherapeut, een ergotherapeut of een logopedist? Dan staan deze SVRZ-medewerkers voor u klaar. Daarnaast zijn er vrijwilligers die u helpen en ondersteunen.
Eigen kamer
In een groepswoning voor bijzondere doelgroepen wonen zes personen. U heeft een eigen slaapkamer. In de woning is een keuken waar gekookt wordt voor alle bewoners. We organiseren activiteiten waarbij we goed kijken naar wat u en uw medebewoners graag doen. Een dag verloopt hier als thuis. Tafeldekken, koken, samen de maaltijd gebruiken, het gebeurt er allemaal.
Meer informatie
-
Hoe kom ik in aanmerking voor deze vorm van groepswonen?
Voor een plaats in een groepswoning voor bijzondere doelgroepen is een indicatie nodig. Als wij een aanmelding ontvangen, gaan we graag eerst in gesprek om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.
-
Eigen bijdrage
De kosten voor het verblijf in een woning voor bijzondere doelgroepen worden voor een deel betaald uit de Wlz (Wet langdurige zorg). Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage. Hoe hoog deze is, hangt af van uw inkomen. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) bepaalt uw eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl. U kunt ook bellen naar 0800-0087.
-
Aanvullende diensten
SVRZ biedt een aantal aanvullende diensten. Bijvoorbeeld het wassen en labelen van kleding. Hier zijn extra kosten aan verbonden.